HOND VAN DE MAAND

 

                                    September/Oktober

 

                                             JAMES

 

 

 

James is een lekkere vrolijke labrador die altijd vol enthousiasme het veld op 
komt om te trainen. We hebben James zien opgroeien van een klein pagepuppy
naar een stabiele vrolijke dame.

 

 


Dit schrijft haar baasje: 

 

Dit is James, ons Labrador teefje van 2 jaar. Teefje? Ja! Wij waren destijds op zoek naar een reu, de naam was al bedacht. Maar wìj bleken geen pup te kiezen, James koos òns overduidelijk uit. Prachtig vonden we dat, en dat ze een teefje was dat moest dan maar. De dochters vonden de met zorg gekozen naam ook prima voor een meisje, dus ach dat lieten we maar zo. 

 
James is een ontzettend enthousiaste lieverd, waar we allemaal dol op zijn. Ze houdt van rennen, wandelen, zoekspelletjes en eindeloos knuffelen. En uiteraard ook van veel en lekker eten. 
 
Wij zijn nog nooit met een hond op cursus geweest maar met James wilden we het meteen goed aanpakken. De school waar we als eerste terecht konden was Mijn Maatje. Niet echt naast de deur voor ons, maar wel een hele goede keuze. We leerden veel en ook best snel. In het begin tenminste... Daarna was er een periode dat we bijna wanhopig werden. James had weinig oog en oor voor de baas, maar des te meer voor alle leuke andere honden. Je zou er moedeloos van worden.. Maar, zei men tijdens zo'n les: juist nu is het belangrijk om vol te houden. Nou vooruit dan maar, nog even dan. En ja hoor, langzamerhand ging James begrijpen wat de bedoeling was, al hadden de stukjes hamburger die ze inmiddels kreeg daar ook vast een rol in. Ondertussen is ze aangekomen bij de gevorderden, dus zo zie je maar, er is hoop! 
James en haar baas genieten ervan om samen naar de les te gaan. Het is leuk om het gedrag van James te leren begrijpen, en thuis en onderweg te zien dat zij ook begint te snappen wat je van haar vraagt. Verder spreekt het aan dat er een positieve benadering is, dat de honden lekker samen kunnen spelen en er is een gezellige ontspannen sfeer. We zien alweer uit naar de volgende les!