Hondenschool Mijn Maatje

Het beste adres voor een sociaal maatje!

 FAQ's

  • Als mijn hond loops is, mag ik dan wel naar de cursus komen? Ja hoor, je kunt gewoon komen trainen mits je je hond inspuit met No Love Spray, we zetten er dan tijdens het spelen geen intacte reu bij.
  • Als mijn hond de Giardia parasiet heeft, mag ik dan wel naar de cursus komen? Nee, Giardia is heel besmettelijk voor mens en dier, jouw hond krijgt daar een antibiotica kuur voor, als jouw hond helemaal beter is mag je weer komen trainen. Neem daarom ook altijd je eigen water met drinkbakje mee.
  • Als het regent gaat de training dan wel door? Jazeker, je moet je hond toch ook wel eens uitlaten als het regent? Regenjas aan en lekker komen trainen. Je krijgt van ons een sms als de training niet doorgaat. Wij trainen dus lekker buiten en hebben geen binnenlocatie.
  • Hoe weet ik hoeveel lessen ik nog te gaan heb? Je krijgt een mailtje als je 7 a 8 lessen er op hebt zitten met de vraag of je door wilt met een nieuwe serie. Je hoeft dit dus niet zelf bij te houden, handig hè?
  • Mag mijn hond een tuigje dragen tijdens de training? Wij geven de voorkeur aan een halsband, tijdens het spelen kan er namelijk een andere hond in het tuigje gaan hangen, en met een tuigje heb jij je hond minder goed onder controle. 
  • Moet ik mijn hond voor de training nog eten geven? Er moet minimaal 2,5 uur tussen de laatste maaltijd en de training zitten. Met een volle maag hebben ze sneller kans op een maagtorsie na het spelen en stoeien. Geef daarom ook niet 1 maaltijd per dag, maar verdeel dat over 2 à 3 x per dag.
  • Mijn zoon/dochter wil graag naar de cursus komen met de hond, mag dat? Wij hanteren een leeftijd vanaf 12 jaar mits de combinatie dit toe laat, de instructeur bepaalt dit. Honden zien kinderen onder de 12 namelijk als pups en zullen ze ook zo behandelen. 
  • Mijn hond is een half jaar en heeft geen puppycursus gevolgd, kan ik daar nog aan mee doen of aan een Beginnerscursus? Om onze eigen pups de mogelijkheid te geven verder te trainen in een Beginnersgroep is er geen plek voor externe Beginners. Ik kan wel bij je op huisbezoek komen en daarna kun je indien gewenst privéles krijgen. Is jouw hond er daarna klaar voor om mee te trainen in een groep dan is dat eventueel mogelijk. Heeft jouw hond wel een puppycursus ergens anders gevolgd dan kijken we of hij in een Beginnersgroep aan kan sluiten.