Hondenschool Mijn Maatje

Het beste adres voor een sociaal maatje!

In het zonnetje gezet

Deze keer zetten we Loekie in het zonnetje. 

Loekie is een Mechelse Herder teef. Ze kwam bij ons als puppy en ze pakte de commando's heel snel op. Loekie wil graag voor haar baasje werken en houdt hem goed in de gaten. Tijdens het spelen is ze net een raket, zo snel vliegt ze het veld over. Loekie traint inmiddels bij de Gevorderden. Dat was wel even wennen voor haar want opeens is ze weer de "kleinste".  Het baasje heeft Loekie ook zelf wat commando's aangeleerd, zo kan ze al op handgebaar op afstand het commando Hier doen, super knap!  Ga zo door Loekie!

Dit vertelt het baasje over haar:

Loekie is een Mechelse herder die nu een jaar op de hondenschool zit. Ze is energiek, leergierig, enthousiast, alert, sociaal, niet moe te krijgen en voor de duvel niet bang. Soms hangt ze de bonte hond uit: dan maakt ze de kachel met ons aan.
Op een woensdag in maart 2023 hebben we haar opgehaald uit het nest. Op zaterdag had ze haar proefles met Noeska en de maandag daarop deed ze al mee met de Puppycursus. Wat een feest! Loekie doet graag met de lessen mee, leert snel en is dol op de speelkwartiertjes. Inmiddels heeft ze, na Beginners 1 en 2 en de Vuurwerktraining, een seniorstatus opgebouwd en mocht ze vorige maand over naar de Gevorderden. Dat was even schrikken voor haar. Ineens niet meer de oudste maar een echte brugpieper, die bescheidenheid past. Weer wat geleerd!
Het afgelopen jaar heeft ze regelmatig gepuberd, maar ontwikkelde ze zich ook tot een redelijk gehoorzame huisgenoot. In januari is ze gesteriliseerd met als gevolg dat haar hormoonhuishouding in de war raakte en ze naar ons gevoel opnieuw begon te puberen. Ze kent alle kippenhokken in de buurt, en liep laatst letterlijk en figuurlijk weg met de haan van de buren. Die ze uiteindelijk wel op commando losliet, waardoor hij met de schrik is vrijgekomen. De dierenarts verwachtte dat de ontregeling een week of vijf zou duren en inderdaad: ze wordt weer wat gezeglijker.
Ze is veel buiten, houdt van fikse wandelingen en hardlopen. Ze heeft graag iets om op te kauwen, zoals een stuk hout een touw of een oude schoen. Daar maakt ze vakkundig gehakt van. Speciaal daarvoor heeft ze haar eigen schoenen! Het enige speelgoed dat ze niet stuk maakt is haar dekentje, dat ze als een knuffel met zich meesleept, en waar ze af en toe lekker mee ligt te tutten.
En gelukkig voor haar, maakt haar enthousiasme en bereidheid om te leren, en te klooien, en het repeterende pubergedrag, dat ze nog lang samen met haar Tom naar de hondenschool mag.
En dat vindt ze supertof!